Saturday, April 28, 2012

Salam Berhujung Minggu

Lama dh tk update blog ni.. so, ade peluang ujung minggu ni nk update skit dgn story terkini.  Smlm blog kapaskreativiti.blogspot.com dh di update dgn produk baru.  Ade 10 pasang kain English Cotton pelbagai corak menarik tersedia untuk semua peringkat umur peminat kain berasaskan kapas ni.  Harga yg menarik dan kualiti yg terbaik di janjikan. 
So, pada yg bpeluang, jgn lupa singgah jenguk blog ni.  Kalau ade yg bminat, boleh terus hubungi atau email pesanan anda.  Di bawah ni antara koleksi yg tersedia menanti anda. 




Untuk melihat koleksi lain yg ade, silalah jenguk kapaskreativiti.blogspot.com

Monday, April 16, 2012

Salam.  Alhamdulillah hari ni Allah permudahkan rezeki aku. Alkisahnya, sejak smlm dah bjinak2 mjual kain cotton. Alaa...ade la dlm 5 pasang. Tp, dh jd rezeki aku, sejak stgh jam td 4 pasang dh ade buyer. So, tggl lg sepasang. Hopefully boleh clear coz tk sabar nk order stock baru. Pada yang berminat nk jenguk blog tu sila la ke http://kapaskreativiti.blogspot.com/  Insyaallah aku akan update dgn pelbagai produk baru. 

Jumpa lagi!


Thursday, April 12, 2012

Kerabu oh kerabu...

Salam Jumaat.. alkisah pagi ni aku nk cerita pasal kerabu.. di sebabkan kerabu la aku tk leh tido mlm tadi.. semua gara2 perut meragam akibat makan kerabu tengahari smlm.. tp best jugak.. stok dlm perut ni dh bjaya keluar.. smpai kan aku leh senyum lebar hari ni.. dan yg btambah tk logiknya.. subuh2 lg aku dh dengar lagu raya..(hmmm..aku mmg cam ni..kalo tlebih hepi lagu raya mmg mjadi pilihan). 

Berbalik hal kerabu ni pulak, aku mmg suka makan ape aje jenis kerabu.. sejak2 dh bkawin dgn org pantai timur ni.. Mcm smlm, kengkawan ofis pakat buat kerabu gajus+mangga bersantan.. haaaa...ade agen santan ni la yg mmbuatkan kerja2 pelawasan aku bjalan lancar.. tp ape pun.. mmg tabik springgggg kat kengkawan yg telah bjaya menghasilkannya.. So, dgn bangganya, aku nk kongsi bsama resipi kerabu gajus+mangga smlm.. mmg maveles!!!

Bahan2nya:
buah gajus
mangga muda 
cili padi 
bawang merah
udang kering
kacang tanah
santan
kerisik 
gula 
garam

Cara2 membuatnya:  
1. Mangga muda dan Isi buah gajus di iris halus (perah utk buang jusnya).
2. Mayang halus bawang merah dan cili padi. 
3. Kacang tanah yang telah digoreng dan udang kering ditumbuk kasar. 
3. Gaul kesemua bahan2 tadi bersama kerisik dan santan. Bubuh sedikit gula dan garam mengikut keperluan rasa. 

Mudah dan memang sedap untuk pembuka selera!!